Image
Ceyhun Pak | Wednesday, May 25, 2022 | Sürücü Eldiveni

Deri Sürücü Eldiveni Nedir?

Deri eldiven bir kıyafet kombinasyonuna eklenen şık bir dokunuştur. Eldiven denildiğinde akla sonbahar ve kış mevsimi gelse de kullanım amacına göre eldivenler dört mevsim boyunca kullanılabilen aksesuarlardır.

Mevsimsiz olarak nitelendirilebilecek bu deri eldiven türlerinden biri sürücü eldivenleridir. Hem kadın hem de erkekler tarafından kullanılabilen sürücü eldivenleri, sürüş konforunu arttırır. Direksiyon ve vitesin rahat kavranabileceği şekilde üretilirler. Bunun için deriler özel olarak seçilir.


Deri sürücü eldiveni kadın ve deri sürücü eldiveni erkek modelleri güzel birer hediye özelliğine sahiptir. Kişinin zevkine uygun bir eldiven son derece mutlu edici özel bir hediyedir. Kişiler kendini şımartmak için de yumuşacık bir deriye sahip ve giyilir giyilmez kendini özel hissettiren eldivenleri alabilirler. Özellikle kaliteli dokunuşlar ve malzemelerle üretilen bir eldiven kişiye ne kadar özel olduğunu hissettirir. Bu noktada doğru eldiveni bulmak oldukça önemlidir. Deri eldivenine hem rahat bir kullanım hem de şıklık katan bazı başlıklar bulunur. Deri eldiven dünyasının öncü isimleri, her bir eldiven türüne bu dokunuşları katar. Bir sürücü eldivenin nasıl olması gerektiği ve modellerine yönelik bilgiler ise doğru eldivenin alınmasını sağlar. 


Sürücü Eldiveni Nasıl Olmalıdır?

Deri sürücü eldiveni kadın ve erkek modelleri olarak ayrılmaktadır. Kadın elinin zarifliğini yansıtan kadın sürücü eldivenleri ele tam olarak oturan ve eli saran şekilde tasarlanır. Bu durum hem eldivene kullanım rahatlığı katmakta hem de zarif bir görünüm kazandırmaktadır.


Dönemin modası her ne olursa olsun, modaya uygun bir sürücü eldiveni bulmak mümkündür. Bunun için deri eldiven markaları arasında sezonu takip eden ve kendini sürekli geliştiren markalar bulunur. Deri eldiven üretiminde kullanılan hayvan derisinin kalitesine önem verdiği kadar model çeşitliliğine de dikkat edilmelidir.

Deri sürücü eldivenlerinde kullanılan deri çeşidinin esnek ve dayanıklı olması önemlidir. Napa kuzu derisi, geyik derisi veya peccary domuz derisi sürücü eldivenlerinde ön plana çıkan hayvan derileridir. Tüm Deri çeşitleri de cilt ile son derece uyumludur. Kişiler eldivenleri giymesiyle birlikte huzurlu bir dokunuşa kavuşur. Eldivenlerin rahat ve esnek yapısı adeta el ile bütünleşmesini sağlar.


Bir eldivenin hava alan bir deriden üretilmesi kullanım rahatlığı sağlayan bir diğer başlıktır. Elin terlemesini önleyen bu özellik saatlerce eldivenin kullanılmasına olanak tanır. Cilt sağlığının ve elin nem dengesinin korunması sağlanır. Erkek sürücü deri eldiveni için de bunlar aranan özellikler olmalıdır.

Deri sürücü eldivenleri genellikle astarsız üretilir. Bu sayede eldiven eli tamamı ile sarabilir. Eldiven ile bütünleşen el, derinin yumuşak dokusunu bire bir olarak hissedebilir. Astarsız olmasının bir diğer avantajı eldivenin dört mevsim kullanılabilmesidir. Özellikle uzun süreli araç kullanan kişiler için sürücü eldivenleri daha keyifli bir sürüş deneyimi yaşanmasını sağlar. Astarsız eldivenler el ısısının yayılmasına olanak tanır. Böylece yaz sıcağında dahi sıcaktan bunalmadan uzun saatler boyunca eldiven kullanılabilir.



Sürücü Eldiveni Modelleri Nelerdir?

Sürücü eldiven modellerinin kadın sürücü eldiveni veya erkek sürücü eldiveni olması bazı tasarım farklılıkları yaratabilir. Kadın eldivenlerine katılan kadınsı dokunuşlar, şıklığı ile göz kamaştırır. Erkek deri eldiven modellerinde spor veya klasik erkeksi dokunuşlar ön plandadır. Kişi ister klasik şık, ister spor şıklığa sahip olsun kombini için uygun bir eldiven bulabilmektedir.


Eldiven modelleri renkleri, kesimleri veya üzerlerine eklenen düğme veya fermuar gibi ekstra aksesuarlara göre değişir. Kişiler gösterişli modeller için bu aksesuarlı modellere yönelirken sadeliği ön planda tutmayı seven kişiler klasik modellere yönelir.

Yaz aylarında daha iyi bir sürüş keyfi için sürücü eldiveni arayan kişilere parmaksız modeller önerilir. Parmakların dışarıda kalması sıcak havalarda kullanım kolaylığı sağlar. Yine son derece şık olan parmaksız eldiven modelleri bulunur. Kış aylarında özellikle soğuk iklimlerde kullanılmak üzere eldiven alınıyorsa bu noktada da klasik eldiven kesimi önerilir. Kış sürücü eldivenlerinde astarlı modeller de bulunmaktadır.