Image
Gözde Cirit | Sunday, April 24, 2022 | Erkek Deri Eldiven

Erkek Deri Eldiven Hakkında Her Şey

Deri eldiven erkek modeli alırken, eldivenin hangi amaçla kullanılacağı son derece önemlidir. Örneğin, soğuk kış aylarında elleri sıcak tutması için alınan bir eldiven mutlaka ki astarlı olmalıdır. Eldiven tüm yıl boyunca sadece aksesuar olarak kullanılacaksa astarsız eldivenler arasından seçim yapılması önerilmektedir.

Geçmişten günümüze deri eldiven hem şıklık, hem korunma, hem de konfor için kullanılmakla birlikte bir statü sembolü olarak görülmektedir. Eldivenler, bir kıyafetin tamamlayıcısı olan aksesuarlar oldukları gibi, ellerin sıcak kalmasını sağlayarak kullananlara konfor sağlarlar. Günümüzde birçok farklı markaya ait eldiven çeşidi bulunmaktadır. Ancak her bir eldivenin kalitesi, sunduğu kullanım kolaylığı ve rahatlığı değişkenlik göstermektedir. Bu noktada, deri eldiven erkek modelleri hakkında bilinmesi gereken bazı başlıklar bulunur. Eldiven alırken bu başlıkların bilinmesi, ihtiyaca en uygun eldiven seçiminin kolayca yapılmasını sağlar.


Erkek Deri Eldiven Çeşitleri Nelerdir?

Erkek deri eldiven çeşitleri; yapıldıkları materyal (deri çeşidi, astarlı olup olmaması vb.), renkleri ve kullanım alanına göre değişmektedir. Yapım aşamasında değişen her bir öğe, eldivenin kullanım amacını, rahatlığını ve hangi mevsimlerde kullanılabileceğini belirler.



Deri Çeşidi: Bir eldivenin kalitesini belirleyen en önemli etkenlerden biri eldivenin yapıldığı deri çeşididir. Unutmamak gerekir ki her deri çeşidi kullanım amacına göre yüksek performans sergilemektedir. Yani bir canlının derisinin bir diğerinden daha üstün olacağını açıklamak pek te doğru bir söylem olmayacaktır.  Deri eldiven erkek çeşitleri arasında suni deri gibi dayanıksız ve ele direkt temas ettiği için sağlık açısından zararlı materyaller kullanılabildiği gibi geleneksel ve en doğru yöntem olan hakiki deri kullanılmaktadır.

Napa Deri ; İnce, yumuşak dokusu ile ön plana çıkan bir deri çeşididir. Özellikle deri eldiven için Etiyopya, Nijerya, Güney Afrika gibi daha yumuşak tropikal muson iklimine sahip ülkelerin kuzu ve koyunlarından elde edilir. İnce yapıda olmasına rağmen sağlamlığı, form dayanıklılığı ve esnekliği kullanım rahatlığı sağlar. Deri gözeneklerinin küçük oluşu ve yağlı görüntüsü yapılan deri eldivenin lüks bir ürün olduğunu ilk bakışta anlaşılmasını sağlar.

Geyik Derisi; Dayanıklılığı, kendine özgü desenli dokusu, kalın olmasına rağmen yumuşaklığı erkek deri eldiven de en çok tercih edilen deri türlerinden biri olmasını sağlamaktadır. Napa deriye göre daha kalın bir yapıda olmasına rağmen yumuşaklığı sayesinde rahat bir giyim konforu sağlar. Kuzey Amerika ve İskandinavya gibi soğuk kutup ikliminde ki ülkelerin geyikleri lüks bir erkek deri eldivende tercih edilmektedir.

Peccary Domuz Derisi; En lüks deri eldiven malzemesi olarak kabul edilir. Eldiven yapımında tercih edilen deri çeşitlerinin başında yer almaktadır. Esnek, yumuşak ve dayanıklı yapısı sayesinde kişilere kullanım rahatlığı sağlamaktadır. Bu deri türünde domuz kılları sert yapılarından dolayı cilt yüzeyinde farklı bir doku görüntüsü oluşturmaktadır. Peru gibi Güney Amerika kıtasında ki ekvatoral ülkeler Peccary cinsi domuzun yaşam alanı olup, deri eldiven erkek yapımında tercih edilmektedir .

Süet Deri (Metis); Süet deri, eşsiz yumuşak hissi ve dokusu ile diğer deriler arasında öne çıkmaktadır. Kadifemsi yüzey özelliği kazandırılmış deri çeşidine denmektedir. Krom tabaklama uygulanmış bu derilerde et yüzü olduğu gibi zımparalanır. Farklı hayvanlardan elde edilebilmesine rağmen en iyi kalite de ki erkek deri eldivenler Güney Afrika keçisinden üretilmektedir.

Keçi Derisi; Dayanıklı, sağlam ve sert bir deridir. Sağlam olmasına karşın kuzu derisine göre oldukça sert bir yapıda olması, asimetrik ve büyük gözeneklere sahip olması nedeniyle lüks deri eldiven markaları tarafından moda endüstrisinde kullanılmaz. Keçi derisi spor, motosiklet, iş, outdoor gibi zorlu koşullarda kullanılacak aşınmaya karşı dayanıklılığın en ön planda olduğu eldivenlerde kullanılmaktadır. Bununla birlikte fiyatı kuzu derisine göre daha ucuz olması nedeniyle uzak doğu’da bulunan deri eldiven üreticileri tarafından üretilmekte, sosyo ekonomik olarak orta sınıfı hedefleyen moda markaları tarafından tercih edilmektedir.

Dana Derisi; Oldukça sağlam, dayanıklı ve geniş bir yüzeye sahip bir deri çeşididir. Isı izolasyonu oldukça güçlü olmasına rağmen esneme toleransı düşüktür ve oldukça ağır bir yapıdadır. Çanta, ayakkabı, kemer ve montta tercih edilmekle birlikte eldiven moda sektöründe kullanılmaz. Baseball, motosiklet ve iş eldivenlerinde tercih edilmektedir.

Suni Deri; Günümüzde kimyasal yöntemlerle deri görünümünde kumaşlar elde edilmekte ve bunu gerçek deriden ayırmak giderek zorlaşmaktadır. Fiyatının oldukça ucuz olması nedeniyle bu kimyasal maddeden üretilen kumaş ile giyim, çanta, ayakkabı ve eldiven gibi aksesuar çeşitleri üretilmektedir. Daha fazla para kazanma hırsıyla hareket eden mağaza zincirleri bilinçsiz tüketicilere bu malzemelerden yapılan ürünleri ulaştırmaktadır. Suni derinin sahip olduğu insan sağlığına zararlı kimyasal içerik aynı zamanda kullanışsız ve dayanaksız bir yapıdadır. Suni deri, gerçek deri gibi uzun ömürlü değil, formu kısa süre içinde bozulan moleküler yapıya sahiptir. Suni deri yapımı için deri artıkları, çuha benzeri kumaş artıları ve mukavva gibi malzemeler, kauçuk, selüloz asetatı gibi kimyasal maddeler ayrıca zift, katran gibi Petro kimya maddeleri birbirine karıştırılır. Bu yoğrulmuş kimyasal karışım ince bir tabaka haline getirildikten sonra pres makinaları yardımıyla görünmesi istenen şekil basılmakta ve deri görünümü elde edilmektedir. Moda markaları günümüzde artan hayvan hakları ve çevrecilik duyarlılığından fayda sağlamak ve daha fazla kar elde edebilmek amacıyla tüketicileri yanlış yönlendirmektedir. Suni derinin içeriği ve hangi koşullarda üretildiği medya da gündeme bilinçli olarak getirilmemektedir. Hayvan hakları savunucuları ise suni deriye istenilen deri görüntüsünü kazandırmak için talaş halinde deri parçaları kullanıldığından, içerisinde ki sağlığa zararlı kimyasal maddelerden ve yapımında kullanılan sıvı Petro Kimya maddelerinin yüksek ısıda eritilmesi nedeniyle fabrika bacalarının yaymış olduğu çevre kirliliğinden haberdar değildir. Hakiki deri binlerce yıldır insanlığın kullanmış olduğu en doğal, çevreye saygılı ve dayanıklılığı sayesinde tüketim çılgınlığının yavaşlamasını sağlayan materyallerin başında yer almaktadır. Derinin gıda sektörünün yan kolu olduğu ve deri eldiven üretimi için av tüfekleri ile vahşi doğada koyun avlanmadığı unutulmamalıdır.


Astar: Eldivenlerin astarlı olup olmaması, erkek deri eldiven modeli çeşitliliği sağlamaktadır. Elde daha fit bir uyum sağlanması istenilen eldiven çeşitlerinde astar kullanılmamaktadır. Ancak, eldivenin sıcak tutması istendiği noktada astarlar devreye girmektedir. Farklı astar çeşitleri bulunmaktadır.

Yün astar, kış eldivenlerinde tercih edilen bir astar türüdür. Yünün sıcak tutan etkisinin eldivenlerle buluştuğu bu astar çeşidi, cilt ile uyumlu olmakla birlikte eldivenin dayanıklılığını da arttırmaktadır.

Kaşmir astar, yine soğuk mevsimler için tercih edilen bir diğer astar türüdür. Kaşmirin yumuşak dokusu hava geçirgen olması elin her daim havalanmasına olanak tanır. Böylece, uzun süreli kullanımlarda elde kuruluk oluşumunu önler.

Pamuk astar, cilt ile son derece uyumlu yapısı ile cilt sağlığını korurken ellerin sıcak kalmasını sağlamaktadı

Renk: Deri eldiven erkek modellerinde eldiven renkleri değişmektedir. En çok tercih edilen erkek deri eldiven renkleri arasında siyah, kahverengi ve taba gibi seçenekler yer almaktadır. Eldivenlerin desenlerine bağlı olarak bazı model farklılıkları ip renkleriyle ve süs dikişleriyle sağlanır. Deri eldiven erkeklerin dikiş kısımları mavi, kırmızı, sarı, yeşil, bordo veya krem gibi ipliklerden oluşabilir.


Kullanım Alanı: Erkek eldivenlerinin kullanım alanına göre modelleri değişmektedir. Bazı modeller parmaklı veya parmaksız olabildiği gibi aralarında tasarım farklılıkları bulunmaktadır.



Erkek Deri Eldiven Modelleri Nelerdir?


Sürücü Eldiveni: Sürücü eldivenlerinde eldivenin, direksiyonu iyi bir şekilde kavrayabilme imkanı tanıması büyük önem taşımaktadır. Bu noktada son derece yumuşak ve esnek bir deriden yapılmış eldiven çeşidi tercih edilmelidir. Uzun süreli kullanımlarda hem cilt sağlığı hem de eldivenin hijyeni için, kullanılan derinin hava aldıran bir yapıda olması önerilmektedir. Erkek sürücü eldiven modelleri genellikle, direksiyon ve vites hakimiyetinde azalma olmaması adına astarsız tasarlanmaktadır. Ancak soğuk iklimler için yün astarlı veya kaşmir astarlı seçeneklerini de bulmak mümkündür. Sürücü eldivenleri parmaklı veya parmaksız olabilmektedir.

Kış Eldiveni: Kış eldivenleri elin sıcak kalması için üretilmiş modellerdir. Genellikle, parmaklı modeller olup astarlı yapılmaktadır. Kullanılan astar ve deri çeşidine göre her bir eldivenin sıcak tutma kapasitesi değişkenlik gösterir.

Dokunmatik Eldiven: Elle bütünleşen son derece ince olan eldiven modelleridir. Dokunmatik erkek sürücü eldivenleri yılın dört mevsimi kullanılmaya uygundur. Astarsız yapısı ve avuç içinde kullanılan özel derisayesinde cep telefonunun rahatlıkla kullanılabilmesine olanak tanır.

Kürklü Eldiven: Kürklü eldiven modelleri çoğu zaman kadın deri eldiven modelleri arasında yer almaktadır. Ancak, bazı erkek eldiven modellerinde de kürklü astarın dışarı taşırılması veya eldivenin bilek kısımlarının kürk kaplı olduğunu görmek mümkündür.

Özel Dikim Eldiven: Altezzoso gibi özel hizmet veren firmalar, kişiye özel eldivenler hazırlamaktadır. Kişilerin diledikleri kumaş yapısında, el ölçülerine bire bir uygun ve üzerine dilerlerse baş harflerini nakışla işlettiği eldiven modelleri de bulunmaktadır.


Erkek Deri Eldiven Nasıl Seçilir?

Bir eldiven alırken, eldivenin hangi amaçla kullanılacağı son derece önemlidir. Örneğin, soğuk kış aylarında elleri sıcak tutması için alınan bir eldiven mutlaka ki astarlı olmalıdır. Eldiven tüm yıl boyunca sadece aksesuar olarak kullanılacaksa astarsız eldivenler arasından seçim yapılması önerilmektedir. Bir diğer seçenek ise astarsız ve parmaksız modellerdir. Araba kullanırken kullanılacak bir eldiven ise parmak hareketlerine izin verecek esnekliğe sahip olmalıdır.


Erkek Deri Eldiven Nereden Alınır?

Birçok farklı erkek giyim markasının eldiven seçenekleri bulunur. Bu eldivenler çoğu zaman suni deriden yapılmaktadır. Kaliteli ve uzun süreli kullanım için orijinal deriden üretilen eldiven modelleri önerilmektedir. Bu durum, eldiven alacak kişilerin sadece eldiven üzerine yoğunlaşmış üretici markalara yönelmesini gerektirmektedir. Altezzoso gibi deri eldiven alanında uzman markaya fiziki mağazalardan ve internet üzerinden online alışveriş rahatlığı ile ulaşılabilmektedir.



Neden Altezzoso’dan Hakiki Deri Eldiven Almayı Tercih Etmeliyim?

Altezzoso yılların vermiş olduğu deneyimle sadece en iyi malzemeler ile ve büyük bir titizlikle üretim yapmaktadır. Direkt olarak tek bir alanda uzmanlaşmış bir markayı tercih etmek, fason üretim yaptıran ünlü bir markadan alışveriş yapmaktan çok daha doğru bir karar olacaktır. Hakiki erkek deri eldivenin yumuşak ve esnek bir yapısı bulunmakta ve kullanım konforu oluşturmaktadır. Dayanıklıdır ve kolay deforme olmaz. Sahip olduğu doğal gözenekler sayesinde hava ve su sirkülasyonuna olanak tanır. Nefes aldığı için ellerinizde nem oluşumuna engel olur. Sizi rüzgarın ve soğuğun olumsuz etkilerinden korur ve cildinizi kurutmaz.