Image
Gözde Cirit | Wednesday, May 11, 2022 | Kış Eldiveni

Kış Eldiveni Modelleri İle Elleriniz Hep Sıcak Kalsın

Soğuk kış günlerinde ellerin üşümesi kaçınılmaz. Ellerimiz ceplerimizde yürümek pratik bir çözüm olsa da gerçekten soğuktan korunmak için kışlık eldivenler imdada yetişiyor.

Moda endüstrisinde hem kadın hem de erkek giyimde için birçok farklı modelde kış eldiveni bulmak mümkün oluyor. Her bir eldivenin sıcak tutma kapasitesi değişken olduğu gibi derinin natürel olması ise büyük bir önem taşıyor. Bazı hazır giyim markaları maliyeti düşük olması nedeniyle suni derileri tercih edebilirken, deri eldiven üzerinde uzmanlaşmış seçkin markalar insan sağlığına önem veren değerlerde üretilmiş sürdürülebilir kaynaklı derilere yöneliyor. Doğanın soğuğa karşı sunduğu mucizevi gücü ellerle buluşturan özel derilerinden yapılan eldivenler, en soğuk günlerde bile ellerin sıcak kalmasını sağlıyor.


Yüksek kaliteli derilerden ve yünden hazırlanan kışlık eldivenler, cilt ile uyumlu ve yumuşacık dokuları ile adeta eller ile bütünleşiyor. Bu durum kullanım rahatlığı sağlarken, eller her zaman sıcacık kalıyor.


Kış Eldiveni Nasıl Olmalı?

Eldiven modellerinde göz alıcı modeller olması ön plana çıkarken, kış eldivenleri gibi özel bir kullanım amacı olan eldivenlerin hangi deriden ve astardan yapıldığı asıl önemli unsurdur. Bunu bilen sektörün öncü firmaları şıklığı ve zarifliği yansıtan eldiven tasarımlarıyla doğru deriyi buluşturmaktalar. Peccary , Napa kuzu derisi ve geyik derisi gibi sıcak tutması ile ön plana çıkan deri çeşitleri kış eldiven modellerinde en çok tercih edilen deri türüdür. El işçiliği ile özenle kesilip hazırlanan bu deriler, kullanım rahatlığı sağlayan yeterli esnekliğe sahiptir. Esneklik faktörü bir eldiven için son derece önemlidir. Eldivenin eli tam bir şekilde sarması hem sıcak tutma oranını arttırır hem de kişiye kullanım kolaylığı sağlar. Bu sayede kişi eldivenini çıkarmadan rahatça objeleri tutup taşıyabilir. Araba sürerken de direksiyon hakimiyeti kurulmasına olanak tanır.


Kullanılan derinin hava geçirme özelliği olması da bir diğer istenilen özelliktir. Bu sayede cildinizin hava alması sağlanır ve cilt sağlığı korunur. Ellerde terleme oluşumunun önüne geçilir. Derinin hava alıyor olması soğuk havayı eldiven içerisine geçirdiği anlamına gelmemektedir. Derinin doğal izolasyonu elin soğuk havanın ve rüzgarın olumsuz etiklerinden korumaktadır.

Kış eldiveni seçerken eldivenin astarlı olması önerilmektedir. Yün, kaşmir, koyun kürkü ve pamuk astarlar derinin sıcak tutma özelliğini arttırmaktadır. Kaşmirin kendine özgü yumuşak dokusu, pamuğun doğallığı ve cilt ile uyumu sevilen özellikler arasında yer alırken, kış eldivenlerinde yün astar en çok tercih edilen astar çeşitlerinden biridir. Soğuk hava girişini tamamı ile önleyen yün astarlar özenli bir el işçiliği ile deri ile buluşturulur. 



Kış Eldivenleri İle Kıyafetinizi Tamamlayın

Deri eldivenler, kıyafete şıklık katan aksesuarlar olması nedeniyle, dış görünüşüne önem veren her kadın ve erkeğin dolabında yer alan aksesuarlardır. Zarifliğin rengi olan siyah, doğanın rengi olan kahverengi veya karın huzur veren beyazlığına sahip derilerden eldivenler yapılmaktadır. Özellikle, kadın eldiven modellerinde kırmızı ve mavi gibi renk çeşitliliği artar. Özel tasarımcılar tarafından hazırlanan şık eldiven modellerinde kullanılan renkli ip, taş, zımbalar ile eldiven tasarımları taçlandırılır. Her zevke ve her kıyafete uygun deri eldiven bulmak mümkündür.


Söz konusu kış eldivenleri olduğunda genellikle içi kürklü tasarımlar tercih edilir. Parmaklı modeller tüm elin sıcak kalması için ön plana çıkarken, eli tam saran modeller veya opera eldiveni gibi dirseğe kadar uzanan eldiven modelleri ön plana çıkar. Bu tür modeller elbiselerine şık ve sıra dışı bir dokunuş katmak isteyen kadınların tercihidir.


Düğme, çıtçıt ve kuşaklarla süslenen modeller ise erkek eldiven modelleri arasında şıklığı ile ön plana çıkan tasarımlardır. Klasik bir kıyafet için düz deri eldivenler tercih edilirken, daha sportif bir dokunuş katmak isteyen kişiler tokalı modelleri tercih etmektedir.

Her bir kış eldiveni modelinde küçük değişikliklerle farklı bir tarz elde edilirken, ellerin soğuğa karşı korunması sağlanır. Kış eldivenleri, günlük hayata moda ile uyumlu sıcak dokunuşlar katar.